ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Τέξας
Καλιφορνέζικη ποικιλία με στρογγυλή ψίχα, ελαφρά αρωματική και υπόπικρη στη γεύση. Θεωρείται ποικιλία παραγωγική, καλής ποιότητας, με ποσοστό ψίχας 45%. Χαρακτηρίζεται από την παραγωγή διπλόσπερμων αμυγδάλων σε ποσοστό 30-40%. Ωριμάζει κατά το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Τουόνο
Ιταλική ποικιλία πάρα πολύ παραγωγική, πολύ καλής ποιότητας, με ποσοστό ψίχας 35-40%. Χαρακτηρίζεται από την παραγωγή μικρού ποσοστού διπλόσπερμων αμυγδάλων (1%). Ωριμάζει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Φυρανιά
Ημίσκληρη ποικιλία, γαλλικής προέλευσης, πολύ παραγωγική, καρπός μέσος έως πολύ μεγάλος, η καρποφορία ξεκινάει το 5ο έτος, ωριμάζει γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου
Φεραντουέλα
Γαλλική ποικιλία, πολύ παραγωγική, έχει αρκετά μεγάλη ψίχα και καλή γεύση. Ωριμάζει γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου.
Ρέτσους
Ελληνική ποικιλία (προήλθε ως τυχαίο σπορόφυτο) είναι σταθερά πολύ παραγωγική, καλής ποιότητας, με ποσοστό ψίχας 55-65%. Χαρακτηρίζεται από την παραγωγή διπλόσπερμων αμυγδάλων σε ποσοστό 10-12%. Ωριμάζει κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.